Werkwijze

Ik ben iemand die graag anderen wil helpen, die met oprechte aandacht samen met die ander naar oplossingen en andere wegen zoekt. Die uitgaat van de persoon in kwestie, met zijn of haar wensen en vragen, mogelijkheden en/of beperkingen

Gratis intakegesprek
We maken een afspraak voor een intakegesprek, dat ongeveer een uur duurt. Dit intakegesprek is gratis. In dit gesprek probeer ik tot de kern van de vraag te komen; wat zijn jouw knelpunten en wensen? Welk(e) doel(en) heb je voor ogen?

Start
Aan het einde van het intakegesprek bespreken we samen wat de eerstvolgende stap is. Ik licht de verschillende opruim-pakketten die ik aanbied, toe en daaruit maak je een keuze. Of ik pas mijn werkzaamheden aan het budget dat jij ter beschikking hebt, aan. Dat kan ook, tenslotte is het maatwerk. Daarna leggen we de startdatum vast.

Voortgang
We werken in dagdelen van maximaal 3 uur en ronden elke bijeenkomst af met een terugblik op het werk dat verzet is en hoe je dat ervaren hebt. Tussen de afspraken door kun je contact met mij opnemen met vragen of om te sparren over je bezigheden. Ik begeleid je om je doelen te verwezenlijken. De tips en adviezen die ik tijdens de werkzaamheden geeft, leer je je eigen te maken. Dat heeft tijd nodig, maar maakt ook dat je het uiteindelijk zelfstandig kunt doorpakken.

Evaluatie
Als de doelen die je je gesteld hebt, bereikt zijn, evalueren we het traject dat we samen doorlopen hebben. Ik leer je gaandeweg hoe je de nieuwe, verbeterde situatie kunt onderhouden. Indien gewenst maken we een afspraak om bijvoorbeeld na een maand alles nog eens onder de loep te nemen.

IMG 8930 Opgeruimd staat netjes