Nabestaanden

Als professional organizer ben ik ook inzetbaar als nabestaandenbegeleider. Ik help nabestaanden de zakelijke aspecten van een nalatenschap af te handelen. Het is fijn als u in een emotioneel zware tijd in uw leven terzijde gestaan wordt door iemand die van wanten weet.

Zeker wanneer iemand alleen overblijft en veel zaken af te handelen heeft, kan ik op een praktische manier hulp bieden, want niet iedereen kan terugvallen op familie of een sociaal netwerk.

In deze video vertel ik je meer over nabestaandenzorg

Wat de laatste tijd steeds meer aandacht krijgt, is het opstellen van een zogenaamd nalatenschapsdossier. Ik help u dan bijtijds zaken op orde te brengen. Alles wordt vastgelegd in een dossier dat nabestaanden op het juiste moment ter hand kunnen nemen. U kunt daarin bijvoorbeeld ook vastleggen hoe u uw uitvaart geregeld wilt zien.

Dat geldt overigens niet alleen voor mensen die hun einde voelen naderen, maar zeker ook voor senioren, die met het oog op de toekomst nadenken over wat er met hun spullen en informatie moet gebeuren op het moment dat zij er niet meer zijn.

In Zweden noemen ze dit met een mooi woord "Döstadning". Margareta Magnusson heeft deze "edele Zweedse kunst" van het opruimen voor je doodgaat op een praktische wijze beschreven in haar boek. Een aanrader om te lezen: Opruimen voor je doodgaat (uitgeverij de Bezige Bij)

Meer voor senioren

Naarmate uw leeftijd vordert kan het zijn dat u merkt dat bepaalde taken meer energie gaan kosten of moeilijker uit te voeren zijn. Ik bekijk samen met u waar de schoen wringt en hoe u met enkele eenvoudige aanwijzingen weer tot het gewenste resultaat kunt komen.

Lees meer