Terug naar blog overzicht

Volhouden is het motto

Volhouden

Volhouden is het motto.


Tussen het volhouden door mag je best even uitrusten!
Als Professional Organizer begeleid ik mensen bij het organiseren van hun spullen, tijd en/of informatie. Het proces dat zich tijdens de samenwerking voltrekt, leidt in de meeste gevallen tot een nieuwe situatie waarin klanten zich beter voelen dan voorheen.

Om die nieuwe situatie te creëren moet vaak eerst een berg werk verzet worden. Soms wordt de chaos eerst nog groter, maar aan de hand van de tips, handreikingen en ideeën die ik kan geven, komt er meer overzicht en ruimte.

Die berg werk die verzet moet worden, vereist ook iets van het uithoudingsvermogen van de klant, oftewel de klant moet volhouden! Niet de moed opgeven en stap voor stap verder gaan. Niet voor niks zeg ik wel eens dat ook een olifant “opgegeten” kan worden: door hem in plakken te snijden. Oftewel, hak grote taken in kleine stukken.

Volhouden is één, af en toe een pauze inlassen is twéé! De boog kan niet altijd gespannen staan en daarom is het goed om tussendoor ook uit te rusten. Tijdens de werkzaamheden door doen we dat door een pauze in te lassen (even iets drinken bijvoorbeeld). Bovendien werken we maximaal 3 uur aan één stuk; de volgende afspraak wordt de draad weer opgepakt. Dankzij die pauzes worden de werkzaamheden behapbaar. We beginnen met vliegende vaart en houden de moed erin.

Op deze manier kan het doel dat we voor ogen hebben, bereikt worden.