Terug naar blog overzicht

Foto's organiseren

Fotos uitzoeken deel 6

Toen ik vorig jaar het appartement van mijn overleden moeder moest ontruimen, kwam ik vele foto-albums en ook losse foto’s tegen.

Het bleek al gauw onmogelijk om alle albums en foto’s te bewaren en het ontbrak mij op dat moment aan tijd om alles rustig uit te zoeken, laat staan te ordenen. Ik heb dan ook uit alle albums foto’s genomen, die herinneringen bij me opriepen of die me gewoon aanspraken.

Ik heb alles in een schoenendoos gestopt en me voorgenomen om een keer in alle rust de foto’s te bekijken en uit te zoeken. Want er zaten foto’s bij uit de dertiger jaren van de vorige eeuw, maar ook foto’s van de vele wandel-vakanties waaraan mijn ouders hebben deelgenomen in de negentiger jaren.

Onder de ongeveer 300 Professional Organizers die bij de NBPO zijn aangesloten, bevinden zich 6 Professional Organizers die zich tot Foto Organizer hebben gespecialiseerd. Zij hebben zich georganiseerd in de “FON = Foto-Organizers Nederland”.

Begin februari (2019) gaf één van hen, te weten Ellen Massaro, een workshop “Foto’s organiseren” en dat leek me hét moment om mijn voornemen te gaan uitvoeren. Kennelijk had ik deze workshop als duwtje in de rug nodig om met mijn foto’s aan de slag te gaan. Overigens waren we die middag met een aantal deelnemers, waarvan er ook met digitale foto’s aan de slag gingen.

Belangrijkste tip die middag (voor mij) was het opzetten van een zogenaamde tijdlijn. Voordat ik aan het einde van die middag de trein naar huis nam, was het begin van de tijdlijn een feit.

Recent heb ik in mijn vakantie de laatste hand gelegd aan de doos vol fotoherinneringen en het resultaat hiervan wil ik via onderstaande foto’s in beeld brengen.