Terug naar blog overzicht

Een vliegende start met opruimen in het nieuwe jaar.

Kerstballen

Nu Kerst en de jaarwisseling voorbij zijn, komen we langzaamaan weer in de dagelijkse modus terecht. Om een vliegende start in het nieuwe jaar te maken wat betreft opruimen, wil ik graag specifieke tips over het opruimen van kerstspullen met jullie delen.
Dit is namelijk het uitgelezen moment om te bekijken hoe je alle spullen overzichtelijk kunt opbergen en of je wel alles wilt bewaren. Tijd om keuzes te maken…..

1. Categoriseer de kerstdecoraties: berg kerstballen, kerstverlichting en andere decoraties apart van elkaar op.

2. Wikkel kerstverlichting netjes op: voorkom knopen en verwarring door de kerstverlichting netjes op te rollen. Je kunt kabelbinders of kabelhaspels gebruiken om ze georganiseerd te houden.

3. Controleer op beschadigingen: controleer de kerstdecoraties op eventuele beschadigingen, voordat je ze opbergt. Als iets kapot is, overweeg dan of het de moeite waard is om het te repareren of dat het tijd is om het weg te doen.

4. Bewaar kwetsbare items veilig: zorg dat kerstballen en andere breekbare spullen goed beschermd worden.

5. Orden de onderdelen van de kunstkerstboom: demonteer de kerstboom voorzichtig en bewaar de onderdelen geordend. Daar bestaan speciale opbergtassen voor, maar de onderdelen kunnen uiteraard ook in een doos worden opgeborgen.

6. Maak ruimte voor nieuwe tradities: als je oude kerstdecoraties hebt, die je om wat voor reden dan ook niet meer gebruikt, overweeg dan om ruimte te maken voor nieuwe tradities. Dit is het juiste moment om te besluiten alleen datgene te bewaren wat echt waarde voor je heeft. Bedenk of je de overige kerstspullen weg wilt doen. Iemand anders kan er misschien meer plezier van hebben en jij bewaart geen overbodige spullen.

7. Maak gebruik van speciale opbergdozen: gebruik dozen met vakken voor de kerstballen of andere breekbare kerstdecoraties. Dit voorkomt dat ze tegen elkaar stoten en beschadigd raken.

8. Label de opbergdozen: gebruik opbergdozen die transparant zijn of voorzie kartonnen dozen van duidelijke labels. Dit maakt het gemakkelijk om specifieke decoraties volgend jaar snel te vinden. Gebruik bijvoorbeeld labels als "kerstballen", "kerstverlichting", "kerstgroep" enzovoort.

9. Plan vooruit: maak een lijstje van de inhoud van elke opbergdoos, zodat je precies weet wat je hebt wanneer de feestdagen weer naderen. Noteer daarnaast in je agenda (liefst enkele weken vóór de feestdagen) of je nog zaken moet aanvullen of vervangen.

Door georganiseerd en zorgvuldig te zijn bij het opruimen van kerstspullen, houd je goed overzicht over je spullen en behoud je ook de kwaliteit van je decoraties voor de komende jaren.

Kerstdozen