Terug naar blog overzicht

De NBPO bestaat 25 jaar!

NBPO Manifest 040122 900px

Op 29 september 2022 viert de NBPO haar 25-jarig jubileum. In het kader van dit jubileumjaar heeft een werkgroep een manifest opgesteld waarin uitdrukking gegeven wordt waar de NBPO voor staat.

Ik vind het een mooie gelegenheid aan de hand van dit manifest te verwoorden waar ik voor sta en ga als professional organizer.

RUST, RUIMTE EN OVERZICHT: met mijn bedrijf Orden Je Leven help ik je met het organiseren van je spullen, informatie en tijd. Dat doe ik door je te begeleiden bij het maken van keuzes en het aanbrengen van structuur. Dat zorgt ervoor dat er orde en overzicht ontstaat en dat je weer grip krijgt op je leven.

ONTSPULLEN: zie je door de bomen het bos niet meer? Als je veel spullen in huis hebt, kun je onrust ervaren. Haast ongemerkt zijn die spullen in huis gekomen; maar hoe zorg je ervoor dat je weer overzicht krijgt? Ik help je met het opruimen van het teveel aan spullen en zorg er bovendien voor dat die spullen een goed heenkomen krijgen. Als je een ander er een plezier mee kunt doen, kun je er makkelijker afstand van doen.

ACTIE: als jij de stap neemt om contact met mij op te nemen en je vraag aan mij voor te leggen, onderneem ik samen met jou actie. Samen bepalen we naar welk doel we streven en daar werken we stap-voor-stap naar toe. In jouw tempo.

DUWTJE IN DE RUG: we spreken regelmatig af om samen te werken aan jouw vraag. Ik begeleid jou en geef jou handreikingen en tips. We starten samen en ik geef je dat duwtje in de rug dat je nodig hebt om verandering te brengen in de situatie. M.a.w. ik zorg ervoor dat het proces voortgang krijgt.

ORGANIZING; ZOVEEL MEER DAN OPRUIMEN ALLEEN: opruimen mag dan een belangrijk onderdeel vormen van de werkzaamheden die ik uitvoer; er is zoveel meer. Denk daarbij aan zoeken naar een passende dag- en/of weekindeling, het organiseren van je administratie, het begeleiden van nabestaanden bij de afwikkeling na het overlijden van een dierbare, het voorbereiden op een verhuizing….

MAATWERK: mijn praktische en oplossingsgerichte aanpak is op jouw situatie afgestemd; jij bepaalt wat belangrijk voor je is. We werken in jouw tempo; elke stap die we samen zetten is er één. Handreikingen en tips zijn afgestemd op jouw wensen en ideeën én op de ruimte en het overzicht dat je nodig hebt om grip op je leven te krijgen.

MEER RUST, MEER RUIMTE, MEER ENERGIE: een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. Dat maakt dat je beter overzicht houdt over wat belangrijk voor je is. Het maakt ook dat er ruimte komt voor zaken die op de achtergrond bleven om dat je te druk bezig was met overleven, in wat voor opzicht dan ook.

NA KEIHARD WERKEN MAG JE KEIHARD ONTSPANNEN: samen aan de slag betekent energie erin stoppen. Maar het levert ook energie op; zeker als de situatie verbetert. Beloon jezelf dan ook als je zo hard gewerkt hebt aan het veranderen van zaken. Neem even afstand; overzie het geheel en ben trots op wat je bereikt hebt!

Wil je graag horen wat ik nog meer voor jou zou kunnen betekenen? Neem gerust contact met mij op via het contactformulier van deze website.